Schrijfverblijf

 

In de nog authentieke en beschermde Dumontwijk van de kustgemeente De Panne staat ons zandkasteel. Wat mij betreft: liefde op het eerste gezicht. En ik durf erom wedden: voor jij het goed en wel beseft, verlies ook jij je hart aan 'Bouquet des Dunes'. 

Zee en zand op nog geen 100 meter van de deur. Een stapje verder: de uitgestrekte duinen en machtige bossen richting Franse grens voor een heerlijke Picon. Bouquet des Dunes is Tania's vaste plek om uit te waaien, maar ook voor jou, collega schrijver, een unieke uitvalsbasis voor 'een week zeebries snuiven'. Jij haalt hier zonder twijfel verse inspiratie uit de natuur!

In een zee van rust werken aan je manuscript / boek / tekeningen /scenario ?
Reserveer nu: tania[at]schriftgeleerden.be
Gezinnen boeken via deze weg aan een ander tarief: Airbnb.

 

Over Bouquet des Dunes

Bouquet des dunes is het eerste en grootste complex - een vijfwoonst - dat in 1903 door de architecten Dumont in de Bortierlaan werd neergepoot. En dat in de mooiste wijk van de meest groene gemeente aan onze Belgische kust. Niets dan charmehuizen hier, met naast ons villa Chalutier, de zomerresidentie met atelier van wijlen kunstenaar Louis Van den Eynde.

Het appartement op de eerste verdieping van de rechtervleugel maakte vroeger deel uit van wat toen nog Villa les Ajoncs heette. 'Ajonc' betekent gaspeldoorn, een doornstruik met gele bloemen die in zandgrond en in de duinen groeit. De villa nam toen nog de drie etages in beslag, het belvédère torentje met zeezicht inbegrepen. Maar in het eerste decennium van de 21ste eeuw werd deze villa omgebouwd tot 3 kleinere appartementen.

Het huidige appartement is hedendaags ingericht en biedt rust en ademruimte voor lichaam en geest. Met een zonovergoten leefruimte voor al jouw schrijfwerk en maximaal verblijfscomfort (slaapkamer(s) met lavabo, aparte douchecel, keuken, parkeerplaats voor de deur en winkelcentrum op wandelafstand). 

Bouquet des Dunes is een pareltje om in te verblijven; het maakt sinds 2008 deel uit van het beschermd stads- en dorpszicht en wordt aanzien als een monument in de wijk. Met zijn bijzondere gevel is het huis sinds 2009 beschermd als bouwkundig erfgoed. Binnenkort wordt die unieke gevel trouwens in ere hersteld!


 

Laten we gaan,
naar waar blauw
blauw ontmoet

Waar tijd maar tijd is,
tot de zon
de maan begroet.

Bron: VerSuusjes

 

Jouw schrijfverblijf 

  • Beschikbaar vanaf 1 december 2016  voor min. 1 week tot max. 4 aansluitende weken, behalve tijdens de schoolvakanties en lange weekends rond feestdagen
  • Residentieverblijf van 1 week (6 nachten) gaat in op zondagnamiddag om 17u00 en eindigt op zaterdagmorgen 11u30. 
  • Verblijf samen met een collega schrijver? Huur die extra slaapkamer aan een voordeliger tarief.

Schrijftarief Lanceerprijs

  • 1 pers (6 nachten): 600€* - 2de pers (aparte kamer): 300€ (of 450/pp*) - Kosten schoonmaak: 75€*
  • Verhuur vanaf 3 aaneensluitende weken: 100€ korting bovenop dit gunsttarief.

* Betaling vooraf op rekeningnr. Bouquet des Dunes ontvangt in ruil voor dit voordeeltarief 1 van je gesigneerde boeken.


Contact

De SchriftGELEERDEN
Brikstraat 14a
Herne
1541

0486/377 448 (17-18u)
Rek BE24 6528 4730 0338
BTW vrijgesteld
BE0651.706.079

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode