Hou(Me)Vast - met Wankele Wilma

01-04-2017 10:00

Op komst: een kinderboek over evenwicht.

De inhoud is af en de illustratrice werkt nog de mooiste tekeningen af.
Maar Tineke en Tania stellen nu al voor (wordt vervolgd!):

Hou(me)Vast is een Informatief & prettig (voor)leesboekje voor kinderen van 7 tot 13 jaar van auteur Tania Stadsbader boordevol prachtige illustraties van Tineke Deduytschaever.

Evenwicht is verweven in alles wat we doen. Het houdt ons flink aan het werk, van 's morgens tot 's avonds, bij elke beweging, dagtaak en spel. Het fascineert het kleinste kind, al is het er zich niet eens van bewust. Maar hoe komt het dat we er zo weinig over weten? De leerstof daarover maakt deel uit van de eindtermen voor het zesde leerjaar, maar blijft heel beperkt.

Dit boekje vult een grote nood in: een moeilijke brok informatie over een gezond evenwicht en ziek zijn toegankelijk en speels vertalen naar de taal en de leefwereld van het kind. Beter begrijpen helpt je omgaan met evenwichtsstoornissen binnen het gezin. Als mama, papa, oma of opa wankel is en valt. Het boek geeft letterlijk houvast als de lezertjes met 1000 vragen zitten. Het helpt ook zieke ouders om hun alledaagse worstelen met een leven in balans uit te leggen aan hun kind.

De gidsen in het boek? Wankele Wilma en professor Weet-het-Al. Ze nemen de lezertjes mee naar Dizzyland en maken de brokken info luchtiger met proefjes, (inleef)spelletjes en weetjes over evenwichtshelden en zieke wereldsterren.

Heel bijzonder ook: dit verhaal is niet verzonnen:

  • Wankele Wilma bestaat echt is in de grote mensenwereld bekend als Dizzy Me.
  • Alle info en proefjes? Die zijn wetenschappelijk onderbouwd. Want ook professor Weet-Het-Al is niet verzonnen en laat zich in het echte leven aanspreken als prof. dr. Floris Wuyts. Hij is een Belgisch vestibuloloog, behoort tot de wereldtop en blinkt ook uit in wetenschapscommunicatie.

Beiden zijn co-auteur van het succesboek 'Dizzy Me. Licht op evenwicht' (met intussen al drie edities en een Engelstalige en Spaanse editie op komst).

Hou(me)Vast wordt dus het kleine zusje van de intussen al flink uit de kluiten gewassen Dizzy Me.

Wie is Tania Stadsbader

Tania is 47 en mama van 3 tieners. Ze kampte 15 jaar met evenwichtsstoornissen. Pas na vele misdiagnoses en een operatie raakte ze van haar aandoening verlost. Ze werkt al 25 jaar in de marketing en communicatie en is auteur van Dizzy Me, licht op evenwicht. Ze is ook schrijfcoach in bijberoep.
----
www.schriftgeleerden.be
www.dizzyme.eu

Wie is Tineke Deduytschaever

Tineke is 35 jaar jong, is juf van opleiding en stond 12 jaar voor de klas. Maar als creatieve duizendpoot leeft ze zich het liefst uit als tekenaar, en ze ontwerpt en schrijft.
----
www.tinekededuytschaever.net

 

Terug

Contact

De SchriftGELEERDEN
Brikstraat 14a
Herne
1541

0486/377 448 (17-18u)
Rek BE24 6528 4730 0338
BTW vrijgesteld
BE0651.706.079

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode