Weg met die Berlijnse Muur - een leerling vertelt

10-09-2017 14:08

Weg met die Berlijnse Muur
- Het verhaal van een traject Helend Schrijven
 
Als Schrijfcoach nam ik dik twee maanden lang een jonge dertiger onder de arm voor een stoomcursus 'Helend Schrijven'. Leuk was dat. En ik wil je graag vertellen hoe dat traject verliep.
 
Excuus
Ik herinner me nog goed hoe ze in juni aarzelend die eerste stap zette. Zou ze enkel schrijven voor zichzelf? Of werd het schrijven voor een publiek? Tijdens dat eerste aftasten had ze meteen een excuus klaar: "Ik moet bekennen dat een blog me afschrikt. Ik wil vooral gezondheidsproblemen - en vooral de angst die ermee gepaard gaat - van me afschrijven en ik voel me in de verste verte nog niet klaar 'to go public'. Je schrijft dat een blog laagdrempelig is, maar voor mij voelt het als de Berlijnse Muur. Toegegeven, die hebben ze na verloop van tijd ook afgebroken..."
 
Klaar om uit te vliegen
Van die muur bleef al gauw niet veel over. En wat een evolutie; vandaag is ze helemaal klaar om live te gaan. Met een hippe blog, fijne rubriekjes, een eigen leuke schrijfstijl en stukken op tempo. Na twee maanden kneden en bijsturen vond ze haar eigen creatieve weg. Haar taalrijke teksten zijn nu leuk om te lezen en laten mij niet onberoerd.
 
Bevrijdend, ja!
Ze schreef me ook hoe ze dat helend schrijven ervaart: "Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik in mijn notaboek kribbel of op mijn computer tokkel. Dagelijks schrijf ik angsten van me af en pen ik successen neer. Schrijven heeft een bevrijdend effect op me en ik kan niet meer zonder. Wie weet waar dit zal eindigen."
 
En nu de vruchten plukken
Binnenkort ronden we samen haar traject af in het Schrijfverblijf Bouquet des Dunes in De Panne. Want al die tijd deden we het, gezien de duizenden kilometers die ons scheiden, via Skype. Lekker live afronden nu, uitwaaien op het strand, terugblikken op haar traject, de laatste teksten onder de loep nemen en de blog screenen: de kers op de taart. Is het zo dat ze verder wil? En helpt respons haar vooruit?
 
Apetrots op haar
Het is allemaal nog heel vers, dus de naam van haar blog krijg je niet. Maar ze is vertrokken en ik wens haar - apetrots - heel veel succes. Wie geeft haar nog een dikke bravo?
 
Info: www.schriftgeleerden.be/kies-je-programma/helend-schrijven/

 

Terug

Contact

De SchriftGELEERDEN
Brikstraat 14a
Herne
1541

0486/377 448 (17-18u)
Rek BE24 6528 4730 0338
BTW vrijgesteld
BE0651.706.079

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode