Jouw mening

Ms Anna - Millenial with MS - volgde de coaching Helend Schrijven en startte een blog

 

Vijf jaar lang sloot ik MS op in mijn hoofd en vertikte ik het om erover te praten. Tot ik Schrijfcoach Tania contacteerde met de vraag of we samen aan de slag konden voor een coaching Helend Schrijven. Na een intake over mijn verwachtingen en mogelijke pistes kreeg ik meteen een huistaak. Ermee naar buiten komen met een blog zag ik niet meteen zitten; dat idee voelde als een Berlijnse Muur.

 

Piekerend over die eerste schrijfopdracht vertrok ik op vakantie. Tijdens de zes uur durende vlucht haalde ik mijn computer uit mijn tas en begon ik te tokkelen. Negen pagina’s, vele tranen en nog meer zakdoekjes later landden we. Plots al die woorden op mijn scherm. Mijn emoties een naam geven kwam niet vanzelf, het was hard werken. Maar het loonde, taak na taak. Het neerpennen van angsten en vreugdes hielp me om eindelijk voor mezelf het rimpeleffect van de ziekte op mijn dagelijkse bezigheden te begrijpen. Ik kreeg zicht op de vele vragen die als gek in mijn hoofd raasden en aanvaardde beetje bij beetje dat ik de antwoorden (nog) niet wist. Ik realiseerde me dat elke tinteling in mijn lijf een bron van onrust is. En hoe angstgevoelens mijn drijfveer zijn. En dat ik pas met het neerschrijven van mijn gevoelens en zorgen aanvaardde dat ik MS heb.

 

En toen besloot ik een stuk te schrijven over hoe ik helend schrijven ervaar. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik in mijn notaboek kribbel of op mijn computer tokkel. Dagelijks schrijf ik angsten van me af en pen ik successen neer. Schrijven heeft een bevrijdend effect op me en ik kan niet meer zonder. Ik heb nu een blog en de eerste reacties zijn fantastisch. Wie weet waar dit zal eindigen.

 

Dankjewel, Tania, om samen met mij die Berlijnse muur af te breken!

 

Ms Anna - 01.12.2017

 
 

Sofie Martens - Vonkentalent - volgde de workshop 'Warme Broodjes' en deed beroep op de proeflezen en eindredactie diensten

Ik ben nogal een verteller en hou enorm van beelden en geluiden. Bij het neerschrijven van de teksten voor mijn eigen bedrijf Vonkentalent botste ik steeds op een te geforceerd taalgebruik. To the point komen op een vlotte manier lukte niet en zo kwam ik bij Tania. Zij luisterde en vatte perfect samen wat ik bedoel. Ze schikt en herschikt zodat zowel het geheel als de aparte delen duidelijk en speels naar voren komen. Tania reageert heel snel en combineert haar taal en schrijftalent met een professionaliteit op vlak van communicatie. Zo zorgt ze ervoor dat de teksten passen voor het juiste kanaal, in mijn geval een website. Tania is gul in haar tips en de gezelligheid en haar humor maken het gewoon heel fijn om samen met haar aan een eigen droom te werken. Zit je ergens vast met schrijven voor jouw website één advies: schakel Tania in en het wordt gegarandeerd een succes!

Dikke merci

Sofie – 10.04.2017
 

Carine Van de Velde - bediende gemeente Herne - nam deel aan de workshop 'Klare Taal'

Een brief schrijven kan soms knap lastig zijn. Maar met jouw tips, adviezen, schrijf -en hulpmiddelen zal het nu heel wat gemakkelijker gaan. Bedankt voor de goede uitleg en begeleiding. Ik raad het iedereen aan. Nooit te oud om bij te leren. Bedankt Tania

Carine- 13.02.2017

 

Iris Verraest – lotgenote in het boek Dizzy Me – liet haar verhaal bijschaven:

Ik schreef mijn getuigenis voor Dizzy me (editie 3). Toen ik het boek in handen kreeg, las ik mijn verhaal opnieuw... Het was MIJN verhaal, op zo'n manier aangepast, dat het nog steeds MIJN verhaal was, maar dan wel op een sublieme manier omgetoverd tot een perfecte leesversie.

Iris Verraest - 21/05/2016

 

Kristel Clement - auteur 'Het Zwaluwnest' - deed beroep op de dienst 'Proeflezen':

Ik heb iets met inkt en papier. Als negenjarige schreef ik al een hele gedichtenbundel bij elkaar. En later ging dat maar door in gelegenheidsgedichtjes, artikel(tje)s voor het personeelsblaadje enzovoort. Tot het idee groeide om een boek te schrijven. Wist ik veel welke kant het op zou gaan, maar ik stortte me in het avontuur. Ik schreef en droomde en droomde en schreef. Tot Tania me voorstelde mijn manuscript eens na te lezen. "Pas op, ik kan best kritisch zijn", verwittigde ze me. Dat was precies wat ik nodig had: aan een "het is fantastisch", en een "ja, niet slecht", heb ik tenslotte niet veel.
En zo bolde ik op een blauwe donderdagmiddag naar Herne om het intussen nagelezen werk op te halen. Tania ontving me met versgebakken cake en koekjes, een grondig doorgelezen manuscript met duidelijke aanwijzingen, en nog een reeks verhalen en anekdotes die we samen deelden.
's Avonds kon ik niet snel genoeg thuis zijn om zelf het beoordeelde manuscript opnieuw door te nemen: hier hoorde wat meer peper, en daar een ander woord. "Dit moet er zeker inblijven!" en "ik snap de clou niet, meer omkadering". De opleiding die ik nooit genoten had, kwam uit het niets uit me opgeborreld en ik brouwde er hier en daar nog een pittige saus bij. Het resultaat is "Het Zwaluwnest", uitgegeven via Bravenewbooks.nl en wordt door een ruim publiek gesmaakt. Boek 2 is in de maak. De ruwe versie vertrouw ik zonder twijfel weer aan Tania toe.

Dankjewel, Tania!

Kristel - 16.05.2016

 

Richard Brinkman - liet zijn getuigenis vertalen naar het Engels voor publicatie in Dizzy Me:

Voor de Engelse editie van het boek Dizzy Me heb ik aan Tania Stadsbader mijn bijdrage in het Nederlands aangeleverd. Zij heeft mijn tekst vakkundig naar het Engels geredigeerd. Het is een prettig en goed leesbaar verhaal geworden.

Richard - 12.05.2016

 

Jouw mening

Feedback is altijd fijn. Het helpt me om jou nog beter te coachen in de toekomst! Gebruik het feedback formulier en laat me weten wat je van de coaching of het proeflezen door de SchriftGELEERDEN vond.

Contact

De SchriftGELEERDEN
Brikstraat 14a
Herne
1541

0486/377 448 (17-18u)
Rek BE24 6528 4730 0338
BTW vrijgesteld
BE0651.706.079

© 2016 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode